Voor de foto’s scoll naar onderen op deze pagina.

Vanaf een paar opstapplaatsen werd op zondagmorgen de reis aangevangen met wederom

chauffeur John aan het stuur. De “catering” tijdens de reis werd verzorgd door Jean, de vrouw van John. Zonder noemenswaardig oponthoud verliep de reis soepel en werd middels een aantal korte stops en een langere pauzestop in het gezellige plaatsje Bad Dürkheim  het overnachtingshotel Ochsen in Kehl-Kork rond half zeven bereikt. Nadat de sleutels van de kamers waren uitgereikt kon iedereen aan tafel voor het prima diner.   De dames onder het gezelschap kregen van de organisatie nog een speciaal door Ans in elkaar gefabriceerd moederdag-presentje aangeboden. Dat werd zeer gewaardeerd. Het was een goed hotel, maar de kamers waren wat aan de krappe kant.

Dag 2: Op maandag werd na het ontbijtbuffet vertrokken voor het vervolg van de heenreis. Door Zwitserland via de Gotthardtunnel naar Italië. Hierna volgde een lange rit langs het Lage Maggiore met prachtige uitzichten en kwamen we rond 18.30 uur aan bij ons hotel Vittoria in Premeno. Na de kamerverdeling en het uitpakken van de koffers konden we weer aanschuiven voor een 3-gangen diner.

De meeste deelnemers zijn die avond vroeg onder zeil gegaan.

Dag 3: Na het ontbijtbuffet reden we naar Arona. Na een korte wandeling waarbij gids Lorella het nodige vertelde kon hier de lunch worden gebruikt en had men tijd om vrij rond te gaan. De geplande boottocht op het Comomeer kon geen doorgang vinden omdat de boot met pech terug naar de wal werd gesleept. Reparatie was niet mogelijk. Hierdoor kregen we wel vrije tijd in Como. Als compensatie werd een speciale lunch later in de week aangeboden.

Na de terugtocht naar het hotel volgde weer het avonddiner en de daarop volgende vrije invulling van de avond. Na het diner was er de mogelijkheid om een diapresentatie te bekijken over het hotel en de plaats Premeno.

Dag 4: Vertrek na het ontbijt voor een bezoek aan de Borromeïsche eilanden. We bezochten eerst Isola de Pescatori. Dit was een romantisch vissersdorp met smalle steegjes en kleine restaurantjes. Hier was de regen een grote spelbreker. Hierna werd met de privéboot het eiland Isola Bella bezocht,  waar het prachtige kasteel van graaf Carlo III Borromeo werd bewonderd. Dit is te zien op de vele foto’s die zijn gemaakt. Ook de 10 trapsgewijze terrassen in de tuin waren mooi, alleen verstoorde de regen dat hier uitvoerig kon worden stilgestaan. Na de terugvaart naar Stresa gingen we weer terug naar ons hotel en namen we voor deze dag weer afscheid van onze vaste gids Lorrella.

Na het diner werd de muziekavond gehouden en werd er gezellig meegezongen en gedanst.

Dag 5: Na het dagelijkse ontbijt zijn we op tijd vertrokken om op tijd bij de trein te zijn. Deze trein ging van Domodossola naar Locarno. In Locarno werd een ruime stop gemaakt om de lunch te gebruiken en de autovrije historische binnenstad te bekijken. Hierna keerden we weer met de trein terug naar Domodossola en per bus weer naar het hotel. ’s-Avonds na het 3-gangen diner weer een vrije invulling.

Dag 6: Na het ontbijt vertrokken we naar Stresa om daar de morgen door te brengen. Het is een populaire toeristenstad met veel luxe hotels en villa’s. De regen was inmiddels vervangen door een zonnetje, waardoor het aangenaam werd. Na de vrije lunch gingen we terug naar het hotel om deze middag een rondwandeling te maken in Premeno. De rondleiding kregen we van vervangster Kathrina als gids.

Nadat er was genoten van het voortreffelijke avonddiner werd ook dit jaar een PUB-quiz gehouden Het gezelschap werd door loting (speelkaarten) doorheen gehusseld en werd bestookt met een serie  algemene vragen en vragen die betrekking hadden op deze reis. De winnaars konden op volgorde de prijzen kiezen. Ook deze keer waren er weer veel positieve reacties.

Dag 7: Na het ontbijt was er de mogelijkheid om een tweede wandeling in Premeno te maken. Hierna werd de compensatielunch in het hotel genuttigd. Ook werd afscheid genomen van onze vaste gids Lorrella die praktisch alle dagen aanwezig is geweest en kreeg ze van Maurits het opgehaalde tipgeld in handen.

’s-Middags werd de internationale markt in Verbania Intra bezocht. Helaas waren de meeste marktkooplieden al aan het opruimen. Dit kwam door de hevige regenbuien die ons overvielen.

Nadat het droog was geworden keerden we terug naar het hotel voor het laatste diner daar.

Na het diner werd door Maurits zoals altijd de gebruikelijke “fooi” voor het gezamenlijke personeel aangeboden waarbij hij bedankte voor het fijne verblijf, de goede zorgen en het lekkere eten.

Hierna was het tijd om de koffers te gaan pakken om de volgende morgen vroeg te kunnen vertrekken.

Na een vroeg ontbijt en vertrek om half zes komen we via een aantal korte stops weer mooi op tijd (18.45 uur) in Deurne voor het afscheidsdiner. In verband met de reistijd van de chauffeur werd John bij de laatste stop in Duitsland vervangen door Wilma. Hiervoor heeft Maurits de gebruikelijke tip namens de deelnemers aangeboden aan John en Jean voor hun bijdrage aan deze bijzonder geslaagde reis.

Na het afsluitingsdiner in Deurne bedankte medereiziger Rien Meulenbroek daarna Ans en Maurits voor hun inzet bij de organisatie van deze meerdaagse reis en werd er een attentie aangeboden.

Wilma heeft daarna alle deelnemers weer teruggebracht naar de diverse opstapplaatsen.

Algemene terugblik.

Het was een pittige maar mooie, gezellige en interessante reis met wisselvallig weer, waarin we veel hebben gezien en gedaan, mede door de dagelijkse begeleiding van de gids(en). Het hotel was prima en de onderlinge sfeer was uitmuntend.

22 mei 2024

Maurits van Hooren

Categorieën: Algemeen